Blog

İş Güvenliği Elbiseleri

İş güvenliği elbiseleri hemen hemen her işyerinde, ticari mutfaklardan inşaat alanlarına kadar kullanılır. Elektrik tehlikeleri, ısı, kimyasallar ve daha fazlası nedeniyle kullanıcıyı yaralanmaya karşı korur. Her işyerinde, koruyucu gözlüklerden ve önlüklerden güvenlik botlarına ve baretlere kadar farklı koruyucu kıyafetler kullanılır ve işverenler, çalışanlarını korumak için kişisel koruyucu ekipmanların sağlanması ve kullanılmasıyla ilgili temel görevlere sahiptir.

İnşaat işçileri gibi, mutfak ve ağırlama personelinin de çalışma ortamlarından korunmaları gerekir. Şeflerden temizlikçilere kadar yaygın kullanılan bu iş güvenliği elbiseleri olası kazalarda yaralanma riskini minumum seviyeye indirger.

Mutfaklar çalışmak için sıcak, meşgul ve tehlikeli yerlerdir. Sıcak fırınlar, açık ateşler ve keskin bıçaklar, yaralanma riskine neden olur. En deneyimli aşçılara, en deneyimli boya ustalarına ya da tekstil çalışanlarının iş güvenliği elbiseleri giymesi onları yanıklardan, kesiklerden ve daha birçok şeyden koruyarak yaralanmayı önlemeye yardımcı olur.

İş İçin Doğru İş Güvenliği Elbisesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir işyerinde kullanılan iş güvenliği elbisesi :

  • İş sağlığı ve güvenliği riskini en aza indirecek niteliğe sahip olmasına,
  • İşin doğası ve işle ilgili herhangi bir tehlike için çalışma saatleri içinde sürekli kulanıma uygun örneğin terletmeyen kumaş gibi niteliklere sahip olmasına,
  • Uygun boy ve formda olmasına dikkat edilmelidir.

Aslında, işverenlerin tehlikeleri değerlendirme ve iş güvenliği elbiseleri kullanma zorunluluğu 1990’dan itibaren yürürlükte, ancak bazı iş yeri yöneticileri bu durumu önemsememekte işlerini, çalışanlarını ve diğer insanları tehlikeye atmakta. İşverenlerin iş yerindeki tehlikeri aynı zamanda hijyeni değerlendirmesi ve uygun iş güvenliği elbiselerini kullanmaları gerekir.

Her sektörde olmasa da birçok sektörde iş güvenliği elbiseleri ciddi ihtiyaç teşkil eder.

İş yerinde giyilen kıyafet ilk izlenim çok önemlidir ve saygınlığı oluşturur. Ancak sağlık sektöründe çalışan bir doktor ile sanayi sektöründe çalışan bir ustanın giysileri saygınlığın dışında güvenlik içindir. Bu nedenle bu kıyafetlerde kullanılan kumaşlar yapılan işin türüne mutlaka uygun olmalıdır.İnovastil olarak firmamız Firmaların iş güvenliği konusundaki ihtiyacına cevap vermek için

  • -Her alanda kullanabileceğiniz
  • -Hava geçirgen,
  • -Su itici, alev geciktirici,
  • -Partikül geçirmez,

bakteri oluşturmaz kumaş özelliklerine sahip farklı modellerde pek çok sektörde kullanılabilen iş elbiseleri parekende ve toptan tedarik etmekteyiz.

25 gr, 30 gr, 40 gr, 50 gr, 70 gr olarak imal ettiğimiz tek kullanımlık iş elbiselerini çalışma faaliyetinize göre seçip rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sektörel farklılıkların belirgin olması ve iş hayatının bu anlamda düzenleyicisi olması açısından da iş güvenliği elbiseleri oldukça önemlidir. Örneğin bir teknik personel çalışanları her an bir alete ihtiyacı olabilmesi açısından cepli ve alet gözlü yelek ve pantolon giyerler. İşte bu da iş elbiselerinin kullanım gereksinimi arttıran bir durumdur. Ya da itfaiyeci kıyafetlerini düşünün. yanmaz kumaş özelliği ve mutlaka reflektörlü üst giyim kıyafetleri olmak zorundadır.

İş kıyafetlerinin ayırım yapmada kullanılması özelliği kadar kullanılacak olan alan için de bulunması gereken özellikleri taşıması zorunludur. Yanmaz kumaş, reflektör, birim amblemlerinin işlenmesi, firma logolarını taşıması gibi ayrıcalıklı kılacak ekstra özellikleri bulundurması gerekir.

Çalıştığınız kurum ve kurulaşa özel iş güvenliği kıyafetleri temiz ve hijyenliği korumak dışında kimi zaman hayatınızı kurtarabilir. İş kazalarını sonucu oluşan yanıklarda birçok işçi hayatına eskisi gibi sağlıklı devam edememektedir. Eğer bu tür olmasını hiç istemeyeceğimiz kazaların önüne geçmek istiyorsanız, çalıştığınız kuruma ait iş güvenliği elbiseleri giymeli ve güvenlik önlemlerini mutlaka dikkate almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir